Hopp til hovedinnhold Hopp til skeboks Hopp over bndkommandoer

Hans Fredrik Nordhaug - Programvare

Jeg bidrar til eller utvikler en del fri eller åpen kildekode programvare (Free or Open Source Software - FOSS). Av prinsippielle grunner - politiske, økonomiske og tekniske - bruker jeg alltid FOSS hvis det er mulig.

Jeg har en konto på GitHub for skript/små program jeg har skrevet som andre kanskje kan ha nytte av. Se også min konto på SourceForge.

Listen nedenfor inneholder fri eller åpen kildekode programvare som jeg har, en eller annen gang, av en eller annen grunn, valgt å bruke tid på. Dette er altså ikke en liste over de beste frie programmene.

Navn OS # Beskrivelse Bidrag
ArgoUML Alle Java Et av de beste åpen kildekode UML-verktøyene som jeg valgte fordi Rational Rose var for stor og tung. Støtter selvfølgelig reverse og forward engineering (kodegenerering) på flere språk (Java, C++, PHP ...). Oversatt til norsk (bokmål) og levert diverse patcher for å forbedre støtte for oversettelse.
BBClone Alle (nett) PHP En avansert hjemmesideteller eller heller et statistikk program for hjemmesidetrafikk. Oversatt til norsk (bokmål).
Drupal Alle (nett) PHP Det beste CMS-et? Oversatt store deler til norsk (bokmål), modulen Views Send og en del mindre patcher.
EnterTrack Alle (nett) PHP Brukerstøttesystem som har nett- og e-postgrensesnitt. Jeg ble interessert i programmet fordi jeg ønsker at Høgskolen i Molde skal ha et ordentlig brukerstøttesystem. EnterTrack er basert på Issue-Tracker v4 (som dessverre har en lite samarbeidsvillig utvikler) ... Oversatt til norsk (bokmål) og levert mange patcher - spesielt for e-post og oversettelse.
FreeBSD Ports FreeBSD - Pakking av programvare for FreeBSD. Port/pakking av Pivot, Piwik og noen Perl moduler.
HouseSpider Alle (nett) Java Enkel søkeapplett for private hjemmesider uten CGI tilgang. Hovedutvikler.
MiKTeX MS Windows C++ Den beste (gratis) TeX-distribusjonen for Windows. Porting av noen få (svært nyttige) skript fra teTeX (Unix). Administrasjon av pakkekøen og opprydding i forum og trackere.
Pivot Alle (nett) PHP Blog-verktøy som jeg valgte hovedsaklig fordi det kunne kjøres uten en database. Har nå de fleste funksjoner man trenger. For en glimrende sammenligning av CMS-er og blogger gå til opensourceCMS.com som til og med lar deg teste ut programmene som admin. Oversatt til norsk (bokmål) og levert mange patcher - spesielt for tilbaketråkk (trackback) og moblogging. Nå medlem av utviklerlaget.
PivotX Alle (nett) PHP Neste generasjon Pivot. Medlem av utviklerlaget.
Piwik Alle (nett) PHP Tilbyr tilsvarende tjenester som Google Analytics Oversatt til norsk (bokmål) og noen få (en?) mindre patch..
poEdit Alle C++ Glimrende oversettelsesverktøy for po-filer (gettext) som bruker wxWidgets og dermed kjører på alle plattformer. Oversatt til norsk (bomål).
SkoleLinux, Debian og KDE GNU/Linux Div En Linux-distribusjon spesielt for norske skoler. Oversatt diverse Debian og KDE programmer som er del av SkoleLinux til norsk (bomål)
TeXPower Alle TeX LaTeX-pakke for dynamiske presentasjoner. Hovedutvikler / vedlikeholder.
WebCalendar Alle (nett) PHP Vi trenger jo alle en kalender og dette er mitt valg. Er under aktiv utvikling og har funksjoner du trenger. Oversatt til norsk (bokmål).
WinMerge MS Windows C++ En av de beste (gratis) visuelle forskjells- og fletteprogrammene (på Windows) for tekstfiler. Oversatt til norsk (bokmål).
wxArt2D Alle C++ Bibliotek for 2D grafisk programmering bygd på toppen av wxWidgets. Jeg brukte det til å plotte data fra LabSim - en laboratorium simulator utviklet av Norsk hydro ved Ivar Aavatsmark Patcher for plotting av grafer.
wxWidgets Alle C++ Rammeverk for utvikling av grafisk brukergrensesnitt på alle plattformer, samt nyttige basisklasser for flerplattformprogrammer. Oversatt til norsk (bokmål) og noen få (en?) mindre patch.
Hans Fredrik Nordhaug © 2004-2018

Søk

Drevet av PivotX - 2.3.11
XML: RSS-strøm (2.0)
XML: Atom-strøm