Hopp til hovedinnhold Hopp til skeboks Hopp over bndkommandoer

Hans Fredrik Nordhaug - GNU er 25 år!

Denne måneden er det 25 år siden Richard Stallman annonserte at han ville lage GNU - et komplett UNIX-lignende operativsystem som skulle være, og er, fritt. Hvis dette er helt nytt for deg, sett av fem minutter til å se filmen Happy birthday to GNU med Stephen Fry.

De fleste har etterhvert hørt om Linux-distribusjoner som Ubuntu (som er basert Debian), og mange har skaffet seg små, billige bærbare datamaskiner til ca 2.500 kroner som bruker "Linux styresystem" (som det står i annonsene). De færreste innser at de høster godene fra et fantastisk dugnadsarbeid og at de i anstendighetens navn burde gi noe tilbake. Hvis man ikke kan programmere eller oversette (og dermed rette og forbedrede de frie og åpne dataprogrammene), bør man vurdere å støtte Free Software Foundation eller en av de fri, åpne dataprogrammene direkte.

Postet 4. september 2008 - 13:23.

Ingen kommentarer

Har du en kommentar?

(valgfritt felt)
(valgfritt felt)
Husk personlig info?
Merk: Alle HTML-tagger utenom <b> og <i> fjernes fra kommentarer. Du kan lage lenker ved å skrive URLen eller e-postadressen rett inn i teksten.

Søk

Drevet av PivotX - 2.3.11
XML: RSS-strøm (2.0)
XML: Atom-strøm